Фестивал в Анкара беше открит от българско представление

Участие в един от най-успешните фестивали

Фестивал в Анкара беше открит от българско представление | StandartNews.com

Международният куклен фестивал в Анкара бе открит с представлението „Косачи“ на Държавен куклен театър – Варна. Постановката бе представена снощи в Театър „Темпо" в Анкара. Деветият Международен куклен фестивал в Анкара ще продължи до 22 октомври. Събитието се организира от театър „Темпо“ всяка година от 2015 г.

Представлението „Косачи“ бе силно аплодирано от зрителите от различни националности в залата на Театър „Темпо“. Сред зрителите в театъра бяха посланикът на България Ангел Чолаков, както и посланикът на Молдова Дмитри Кройтор.

След постановката директорката на театъра Марина Юдже изтъкна, че „въпреки всичко“, т.е. въпреки всички негативни събития по света в момента, фестивалът се провежда, което дава надежда на хората за запазване на доброто.

В Международния куклен фестивал в Анкара участват представители на осем страни, посочи Юдже, като добави, че е било планирано да бъдат включени още няколко страни, но поради различни причини те не са могли да се присъединят.

Фестивалът в Анкара е един от най-успешните и утвърдени турски фестивали. Събитието е посветено на световния детски и младежки театър, като при селекцията специално внимание се отделя на кукления театър за възрастни. Държавен куклен театър - Варна участва във фестивала с две постановки „Косачи“ (за възрастни) и „Малки вълшебници“ (за деца). Групата на кукления театър, която пристигна в Анкара, включва 19 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай