Дейвид Гарет се завръща с два концерта в България

Ето в кои градве ще се проведе

Дейвид Гарет се завръща с два концерта в България | StandartNews.com

След успешно турне ICONIC, преминало през Европа, САЩ, Близкия изток и Китай, гостувал на пловдивската публика това лято в препълнения Античен театър, Дейвид Гарет идва отново за две срещи с българската публика. Концертите му ще се състоят на 5 март 2024 г. в София, зала 1 на НДК и на 6 март 2024 г. във Варна, Дворец на културата и спорта, съобщават от BG Sound Stage.

Турнето представя новия му класически албум ICONIC, издаден през ноември 2022 г., вдъхновен от легендарни цигулари, чиито мелодии са вълнували Гарет като дете. Музиката на Бах, Дворжак, Глук, Крайслер, Менделсон и Шуман са само някои от имената, които музикантът ще представи в нов аранжимент. Дейвид Гарет ще изнесе концертите си в трио от цигулка, китара и бас.

Личният избор на музиката на Дейвид Гарет напомня на златната ера на виртуозите на цигулката, когато изпълнители като Зино Франческати, Артур Грумио, Яша Хейфец, Фриц Крайслер и Йехуди Менухин са радвали публиката с популярни миниатюри и мелодии. Те будят възхищението на младия музикант и до днес. Потапяйки се в техните вечни записи и стъпвайки на техния модел, Гарет създава програмата си ICONIC.

"За съжаление, през последните десетилетия много цигулари престанаха да изпълняват някои от тези кратки, запомнящи се творби, които великите цигулари от 20-те и 30-те години включваха в своите рецитали. Ето защо за мен означава още повече, че сега имам възможността да дам нов живот на всички тези красиви парчета", казва Дейвид Гарет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Lazek
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://da.gd/xlbio

Откажи