Арт изненада очаква пътниците в софийското метро

Ще могат да го видят между 13 ноември и 22 декември

Арт изненада очаква пътниците в софийското метро | StandartNews.com

Арт изненада очаква пътниците в софийското метро в предколедните дни. Проектът "Поезия в метрото" се завръща на няколко местростанции със стиховете на 16 европейски автори. Българският представител в инициативата е Димитър Кенаров.

Между 13 ноември и 22 декември произведенията на международна  група поети ще направят пътуването с подземната железница по-приятно дори и в 
най-пиковите часове. 

Творбите ще одухотворят вагоните на метрото и ще могат да се разгледат по-концентрирано в няколко метростанции: „Софийски университет", „Надежда", Княгиня Мария Луиза",  Лъвов мост", „НДК", „Европейски сьоз", "Витоша", "ИЕЦ/ Цариградско шосе", „Ломско шосе", „Бели Дунав", „Хан Кубрат" и „Джеймс Баучер"

Проектът е по инициатива на Полския институт в София и се организира за осми път. „Поезия в метрото" ще биде официално открит на събитие в сградата на Полския институт на 22 ноември. Предвидено е в него да участват директорът  на Държавния културен институт към министъра на външните работи  Снежана Йовева, директорът на Полския институт в София Карол Желински и авторът
 на българското стихотворение - Димитър Кенаров. 

"Поезия в метрото" се организира с подкрепата на Столична община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай
1 Коментара
Анелия Тонкова
преди 5 месеца

Да оправят ескалатора на метр. СЕРДИКА а не да тормозят хората да вървят пеша плащаме си за това. И на сп. Театрална. Не ни е до романтика.

Откажи