Ваня Григорова поряза Терзиев и Хекимян, какви са мотивите й

Васил Терзиев и Антон Хекимян са в управление заедно – искат или не

Ваня Григорова поряза Терзиев и Хекимян, какви са мотивите й | StandartNews.com

Кандидатът на БСП за кмет на София Ваня Григорова обяви тази сутрин в интервю за Нова телевизия, че основният ѝ опонент в битката за София е „този начин на управление и управлението сега”.

„Васил Терзиев и Антон Хекимян са в управление заедно – искат или не, тъй като са представители на двете формации, които в момента заедно управляват страната”, коментира тя.

Според Григорова двамата ѝ опоненти не искат да говорят по същество за местните избори и местните проблеми. „Паметникът на Съветската армия не е тема на местни избори. Те я изтикаха на първо място, за да не говорим за това, което двете формации, чиито представители са Терзиев и Хекимян, правят от 30 години насам в столицата”, е мнението ѝ.

Григорова каза, че има изследвания, според които ще бъде на балотаж. „Има и изследвания на опонентите, които те не искат да публикуват. ГЕРБ и ПП-ДБ нека крият своите. Аз мога да дебатирам и с двамата – Терзиев и Хекимян, те не могат да дебатират с мен”, категорична е тя.

Четири месеца ме чакаха да отговоря на поканата да бъда кандидат за кмет на София. Не бих определила това като покана насила или че съм кандидат насила. На градската конференция на БСП-София единодушно бях подкрепена, каза още в интервюто Ваня Григорова. 

„Ако някой използва тези местни избори за трамплин, то той може да бъде само кандидатът, който не е водач на листата си. Знаете кой е той. Това, че аз съм водач, означава, че ще бъда част от общинския съвет и ще се боря за това, за което настоявам”, увери кандидатката за кмет.

На въпрос дали подкрепата от страна на БСП към нея е половинчата, общува ли с Корнелия Нинова по време на предизборната кампания и коментира ли се представянето ѝ, Григорова каза: „Оценка очаквам от хората, с които говоря ежедневно на улицата. Нинова си има цялата страна, в която трябва да следи местните избори. В София е наша работа как да стигнем до хората.”

„Работа на Нинова е да си наблюдава партията. Аз съм част от обединена коалиция, в която не е само БСП. Там са още няколко формации – „Левицата”, „Неутрална България”, „Алтернативата на гражданите” и неправителствени организации, които ни подкрепят”, допълни тя.

Кандидатът за кмет посочи, че в столицата няма къде да се паркира, а градският транспорт не е удобен. „Линиите не са по-малко от средноевропейските градове, но не са стиковани, за да са удобни за ползване”, е позицията ѝ.

„Имаме огромен проблем с презастрояването и издаването на разрешения за строеж. Знаете „Манастирски ливади” на какво прилича. Знаем, че има нови квартали, където няма улици, а други са с частни улици. Това трябва да спре”, категорична е Ваня Григорова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай