Анализатори шокирани! Посочиха най-тежкия проблем за изборите

Политическият смисъл на случващото се в момента е очевиден – битка за власт, и то доста свирепа

Анализатори шокирани! Посочиха най-тежкия проблем за изборите | StandartNews.com

“Все повече ще се задълбочава противопоставянето един срещу друг. Защото само един въпрос се решава. И той е – кой колко гласа ще има. Това е толкова важно, че всичко останало е нищо. Бледнее." Този коментар направи пред Нова телевизия социологът Андрей Райчев.

"И защото за пръв път имаме действащ парламент по време на предизборна кампания – ще имаме това съвършено безсмислено сваляне или несваляне на председателя на Народното събрание. Това няма никакво практическо значение, а е чисто символично. Това е насочено към 9 юни. Нищо друго”, обясни Райчев.

Според социалния антрополог Харалан Александров политическият смисъл на случващото се в момента е очевиден – битка за власт, и то доста свирепа. В такава битка сме от години вече, и в нейна арена се превръща парламентът.

"Управлението пада жертва на всичко това. Това, което в момента наблюдаваме е омагьосан кръг. Колкото повече обясняваме, че партиите адресират само твърдите си ядра и разчитат само на най-верния си електорат, който се опитват да мобилизират – толкова повече това ще става истина. Което означава, че говорено все повече ще се радикализира”, категоричен е Александров.

„Голяма щета е, че отиваме на избори. Трябва да сме наясно с това. Щетата не е само, че се нарушава стабилността, но и че след вота не се очертава естествена, лесна и стабилна коалиция. Твърде е възможно да няма мнозинство от първия и втория и да е необходим трети”, подчерта политологът и бивш евродепутат проф. Светослав Малинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай