От сезонни плодове и зеленчуци до био салати и мед предлага Lidl

Четвъртият по ред фермерски пазар ще зарадва клиентите си с изобилие от вкусове на родни производители

От сезонни плодове и зеленчуци до био салати и мед предлага Lidl | StandartNews.com
  • Инициативата ще се проведе на паркинга на магазин Lidl на бул. „Васил Левски" 152 в София

Изобилие от свежи сезонни плодове и зеленчуци и разнообразни деликатеси са подготвили родни производители за четвъртия фермерския пазар тази година, организиран с подкрепата на Lidl. Събитието ще се проведе от 28-ми до 30-ти май, от 10.00 до 19.00 часа на паркинга на магазин Lidl на Сточна гара – бул. „Васил Левски" 152 в София.

Клиентите могат да намерят всичко необходимо за богатата пролетна салата - домати и краставици на земеделска кооперация от Петрич, био зелени салати и спанак от „Био градина“, както и разнообразни микро растения, салатен микс и цветни репички от специализираната ферма Microgreens Bulgaria. Познавачите пък могат да подправят салатата с шарлан – студено нерафинирано слънчогледово масло, докарано чак от Силистра или да заложат на масло от тиквено семе, произведено в Добрич.

Мандра „Каменяк“ ще заложи на традиционното разнообразие от собствени млечни продукти. Клиентите ще могат избират и между популярните деликатеси на ферма „Шопар, бик и щука“ от линията „Вино и мезе“ и месните продукти на ферма „Странджа и Сакар“. Няма да липсва и специална селекция от винарна „Магура“ от село Рабиша, както и мед пчелни продукти, които този път пристигат от гр. Искър.  

Както и досега, фермерският пазар ще се проведе при спазване на всички необходими мерки срещу COVID-19. Партньори на Lidl по проекта са „Гастроном Смесен Магазин“ и Премиум Маркет 380 в партньорство с български земеделски производители, произвеждащи чиста храна и подкрепящи кампанията “Избирам 380 - Купувам български продукти с доказан произход”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай