Селце разкрива лековита вода, благословена от Учителя

В близост до София

Селце разкрива лековита вода, благословена от Учителя | StandartNews.com

Неуспорно България е богата на минерални извори. В близост до столицата в Рударци тече така с доказани лечебни качества – лекува чернодробни, бъбречни и жлъчни заболявания, високо кръвно налягане, алергии, помага при хронични белодробни проблеми.

Тя е кисела и помага срещу образуването на фосфатни камъни в бъбреците и пикочния мехур. Използва се и за лечение на костни заболявания. Температурата на лековитата вода е 28 С и при къпане се усеща като студена.

Първият, обърнал внимание на свойствата на минералната вода в Рударско, е Павел Делира-дев: „Кладнишките извори… те са единствените термални извори под западните склонове на Витоша с по-голяма радиоактивност.

Преди години рударската вода се е бутилирала, но фирмата е фалирала. Днес два от минералните извора все още свободно изтичат в дерето, вместо да потекат от чешмите на хората в селото. Въпреки това, вода от Рударци може да си налее всеки, който го посети. Лесно се стига до чешмата в центъра на селото, а за останалите може да питате местните хора.

Природата в подножието на южните склонове на Витоша е чудесна и заради това Рударци е било предпочитана дестинация за отдих "още от едно време“, както казват старите хора.

Минералната вода в Рударци е била благословена от Петър Дънов.

Говори се, че когато опитал водата за първи път Учителят казал: "От сега нататък тази вода ще лекува всички болести". През последните години от живота си основателят на Бялото братство, е живял в близкото село Мърчаево, така че нищо чудно да е пиел и от рударската вода.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай