Цветелина Бориславова лансира нова идея за развитие на Бранд България

Да свържем Бранд България и с уникалното многообразие и възможности на водите ни, призова тя

Цветелина Бориславова лансира нова идея за развитие на Бранд България | StandartNews.com

Съвсем нова идея за една от насоките на развитие и свързване на страната ни с Бранд България предложи Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет на Българо-американска кредитна банка и един от учредителите на Общество „Културно наследство“ на форума на "Стандарт" и Националния борд по туризъм „Бранд България – модерният разказ за културата и туризма”.

Стартовата за годината дискусия за създаването на Бранд България бе организирана от медия „Стандарт” в партньорство с Националния борд по туризъм и Общество „Културно наследство” - българския представител на най-голямата европейска организация за опазване на културното наследство Европа Ностра. Конференцията се проведе с институционалното партньорство на Министерство на туризма и Министерство на културата.

Идеята на Цветелина Бориславова е свързана с уникалните водни богатства на българската земя.

Винаги съм се стремила туризмът да бъде една от визитните картички на страната ни, защото имаме всичко - от безценна природа до уникални исторически забележителности, припомни Бориславова. Тя посочи постиженията на ценния Бранд Родопи, който е едно от лицата на България, благодарение на мистичната, изпълнена с минало настояще и бъдеще планина. Това е планина-кръстопът, която свързва страната ни с Гърция. Тя дава не само коридор за търговия и обмен на стоки, но и за обмен на култура, подчерта Цветелина Бориславова.

С оглед успехите на Родопите тя постави акцент върху постигнатото от курорта Пампорово, който непрекъснато се развива, превръща се в една перлите на зимния ни туризъм и непрекъснато привлича чуждестранни посетители. Пампорово е домакин на световни форуми, посветени на зимните спортове, но също и на конферентни събития, в които среща си дават учени и изследователи от цялата планета.

Много възможности са налице за развитие на Бранд България - забравени митове, представени чрез модерния разказ, изваждане на дневен ред на усещанията на съвременния турист чрез уникалните природни забележителности и храната.

Но това, върху което за първи път специално акцентира Бориславова е използването на безкрайните водни богатства на България. Водата - питейна, лековита, минерална, водата като източник на зелена енергия – това определено е бъдеще, което България заслужава. Страната ни цялата лежи върху различни по съдържание и качество води, което е благоприятно не само за туризма, но също и за опазване на околната среда. Водата е източник на зеленото водородно гориво.

Да свържем Бранд България и с уникалното многообразие и възможности на водите ни, призова Цветелина Бориславова.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи