Бранд Тракия! Проф. Мариела Модева: Рекламираме Чудесата в регионите на 12 езика

Туризмът и културата са красивото лице на България, каза съветникът на министъра на туризма на дискусията на "Стандарт" в Стара Загора

Бранд Тракия! Проф. Мариела Модева: Рекламираме Чудесата в регионите на 12 езика | StandartNews.com

Нова платформа ще рекламира Чудесата на деветте туристически региона у нас на 12 езика. Това съобщи проф. Мариела Модева, съветник на министъра на туризма Зарица Динкова, по време на форума "Бранд Тракия: туристическите региони - обединение за развитие", организирана в Стара Загора от Общество "Културно наследство". Неправителствената институция е официалният представител за България на най-голямата организация за опазване на културното наследство в Европа - "Европа Ностра".

ВИЖ ОЩЕ: Бранд Тракия - нов шанс за Стара Загора

Платформата ще бъде част от портала bulgariatravel.bg.

След пандемията, икономическите последици от двете войни в близост до нас и нарушените вериги на доставки туристите измениха своите предпочитания. Те вече търсят градски разходки, балнеология и спа, културно-исторически обиколки, фестивален туризъм. И най-вече персонализирано отношение, посочи проф. Модева. Тя подчерта, че новата тенденция в Европа и света е регионалният подход в рекламата на брандовете, затова именно това ще е приоритет на ведомството й. 

ВИЖ ОЩЕ: Славка Бозукова: Бранд Тракия е ново бъдеще за Стара Загора, Казанлък и Павел баня

Проф. Модева, Славка Бозукова, председател на Общество „Културно наследство”, д-р Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм, кметовете и заместник кметове от областта, народните представители Красимир Вълчев (ГЕРБ) и Георги Гьоков (БСП), представители на бизнеса, научните и културните среди се събраха днес в залата на Общинския съвет в Стара Загора, за да начертаят новото туристическо бъдеще на региона и превръщането му във визитка на България пред света.

ВИЖ ОЩЕ: Бранд Тракия! Нови възможности за туризъм в Стара Загора и региона

Форумът е част от голямата национална кампания Бранд България, инициирана от Общество „Културно наследство” преди три години и приета от вицепремиера Мария Габриел за стратегически държавен приоритет. 

Дискусията се проведе в партньорство с медия "Стандарт" и община Стара Загора и с институционалната подкрепа на Министерството на туризма. 

Бранд България означава идентичността на страната ни. Трябва да определим какво ни отличава от останалите държави - културното наследство на 7 цивилизации, които пазим, природните дадености или съвременните постижения, каза проф. Мариела Модева. 

Тя посочи, че през последните години Министерство на туризма е работело по структурирането на Бранд България, но не се е стигнало до извеждане на краен продукт. Нещо, което ще се случи в най-скоро време. 

Провеждането на дискусията в Деня на Левски е изключително важно. Днешният ден е знаков. Левски е символ на България - страна, която уважава себе си и миналото си, подчерта съветникът на министъра на туризма. 

Създадени са 9 туристически района. Всеки от тях има име, лого и слоган. Създадени са и 9 имиджови клипа за тях на български и на английски език, отчете проф. Модева. Тя съобщи статистическите данни, според които има 34% ръст на туристите в Стара Загора и областта. В Града на липите за последната година те са били 63 000, в областта - 93 000.

България няма проблем с материалната база, посочи проф. Модева. На места легловата база дори е в повече. Имаме проблем със свързаността, обясни тя. И обобщи: Туризмът и културата са красивото лице на България, те изграждат постове на сътрудничество".    

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Емил Илиев
преди 2 месеца

Браво Проф. Модева, най-после да се случинещо хубаво за рекламиране на страната ни и туризма!

Откажи