Бранд Тракия! Нови възможности за туризъм в Стара Загора и региона

Дискусия на "Стандарт" в Града на липите

Бранд Тракия! Нови възможности за туризъм в Стара Загора и региона | StandartNews.com

Как Бранд Загоре да се съчетае с Бранд Долината на тракийските царе в общ Бранд Тракия, който да привлича чуждестранни и български туристи към област Стара Загора обсъжда днес дискусията на „Стандарт” в Града на липите.

Проф. Мариела Модева, съветник на министъра на туризма, Славка Бозукова, председател на Общество „Културно наследство” – българският представител на най-голямата европейска организация за опазване на културното наследство Европа Ностра, д-р Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм, кметовете на Стара Загора и Казанлък – Живко Тодоров и Глина Стоянова, народни представители, кметове от региона, представители на бизнеса, научните и културните среди се събират в залата на Общинския съвет в Стара Загора, за да начертаят новото туристическо бъдеще на региона и превръщането му във визитка на България пред света.

Форумът е част от голямата национална кампания Бранд България, инициирана от Общество „Културно наследство” преди три години и приета от вицепремиера Мария Габриел за стратегически държавен приоритет.

По време на форума ще бъдат обсъдени възможностите за туризъм 4 сезона и нови културно-исторически маршрути между Стара Загора, Казанлък и Павел баня.

Бранд България е новата визия за бъдещето ни. Разказ за хилядолетната ни история, за успехите ни, за материалното и нематериално наследство, за героите ни, но предаден с модерните за 21 век технологии и иновации. Разказ, който ще ни позволи това трето заслужено място в културната съкровищница на Европа, с което се гордеем, да ни превърне в атрактивна дестинация - и туристическа, и иновативна, на основата на развитие на местната икономика, занаяти, културни забележителности, традиции, заяви председателят на Европа Ностра България Славка Бозукова, главен редактор на медия „Стандарт”.

Тя подчерта, че най-атрактивният и разпознаваем от света период на България е тракийският. Как обаче да го брандираме? Ако вървим по отъпкания път на съществуващите туристически региони, се натъкваме на противоречие. От една страна имаме – тракийски регион, в който попада и Стара Загора. Където има неизброими културни паметници на тракийското наследство от Пазарджик, та чак до Хасковско.

Но от друга страна – Долината на розата вече се е превърнала заедно с розата дамасцена в отчетлива дестинация и то като първи цялостен културен маршрут – Долината на тракийските царе. И това е съвсем нормално, при положение, че емблемите на най-познатото тракийско племе за света – одрисите, са там.

Какво дели тези два туристически региона и дали ще останат такива, е изцяло в полето на философията и дейността на Министерство на туризма. И г-жа Модева ще каже каква е, подчерта Славка Бозукова. И обясни, че целта на дискусията е да се види достатъчно добре ли си взаимодействат тези два региона и ако не – какво трябва да се надгради.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Павел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи