Vivacom: По пътя към устойчива мобилност

Vivacom като отговорна компания е първият телеком, който въвежда електромобили в оперативната си дейност

Vivacom: По пътя към устойчива мобилност | StandartNews.com

Все повече нараства броя на компаниите, насочващи се към иновативни и екологичноотговорни практики, вследствие на увеличаващата се глобална осведоменост за промените в климата и необходимостта от устойчиво развитие.

Затова и Vivacom като отговорна компания е първият телеком, който въвежда електромобили в оперативната си дейност. Това е и началната стъпка към електрическата мобилност на компанията, която се ангажира с целите за устойчивост за 2030 година.

Съобразно с тези цели телекомът пусна първите 40 електрически автомобила и изгради собствена зарядна инфраструктура, състояща се от 10 зарядни станции. По този начин Vivacom ще поддържа ефективната употреба на електрическите коли, които ще бъдат използвани от служителите на телекома, чиято работа изисква да изминават значителни километри.

Тази инициатива на Vivacom е ключов елемент от цялостната стратегия за опазване на околната среда. Тя не само е в хармония с дългосрочния ангажимент на компанията за нулеви нетни емисии на парникови газове до 2040 г., но и с краткосрочната й цел за намаляване на емисиите на парникови газове от обхват 1 и 2 с 90% до 2030 г., спрямо базовата линия от 2020 година.

„Благодарение на електрическата мобилност ще намалим въглеродните емисии, които се отделят в атмосферата. С тези си действия целим да насърчим и екологичния начин на мислене сред нашите служители“, заяви Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

Новите електромобили на телекома са екологичните Dacia Spring, които имат нулев отпечатък на въглеродни емисии и могат да изминат близо 170 км с едно пълно зареждане, което ги прави подходящи за екологичен транспорт в града.

Електрификацията на автопарка на компанията е част от цялостния ангажимент на Vivacom по пътя към устойчивостта. През изминалата година, телекомът въведе модернизация на оборудването на съоръженията, инвестира в енергийноефективни мрежи и услуги като FTTH и 5G, популяризира електронните фактури и лансира по-екологични опции като двойно по-малката Half-Sim карта. Така Vivacom продължава да намалява своето потребление на енергия, спестява значителни количества хартия и пластмаса, като не спира да поддържа ангажимента си към опазването на околната среда и устойчивостта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай