Новият шеф на ДФ "Земеделие": Ще съм безкомпромисен

Новият шеф на ДФ "Земеделие": Ще съм безкомпромисен | StandartNews.com

Добрич. "Ще съм безкомпромисен към служители заради нередности". Това заяви в Добрич при откриването на 22-рото международно изложение "Селското стопанство и всичко за него" изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" Атанас Добрев. 

Основната задача на ДФ "Земеделие" е да подпомага, а не да пречи на стопаните и той е създаден по закона за подпомагането, каза пред журналисти изпълнителният му директор Атанас Добрев. В тази връзка той обяви, че тепърва предстои експертите от фонда да стартират обиколка в страната, за да се срещат със земеделските стопани и да решават проблемите им. "Аз самият също ще се срещам с производителите. Искам да разруша стената между агробизнеса и фонда. Отсега нататък, ако чуя за нередности, свързани с наши служители, ще бъда безкомпромисен. Минимумът ще е дисциплинарни мерки", заяви Добрев.

Той обяви, че само преди дни са подписани процедури на над 160 общини в страната и кметовете им могат да използват лятото за строително-монтажните работи за развитие на общините. Освен проекти на общините, Добрев заяви, че на експертен съвет са били одобрени 676 проекта по мярка 121 – за инвестиции в земеделските стопанства на стойност над 380 млн. лв. инвестиции, като субсидиите, които ще влязат в представителите на агробизнеса, ще са над 180 млн. лева.

В Добрич Добрев бе гост на откриването на международното изложение "Селското стопанство и всичко за него", придружаван от екип от експерти от фонда. Той добави, че е извикал и директорите на дирекциите в Добрич, Варна и Шумен, за да може на място да се обсъдят и да се дадат отговори на проблемите и въпросите на агробизнеса от трите области, както и на общините в тях.

"С тези действия искам да разруша стената, която беше издигната между агробизнеса, земеделските производители и ДФ „Земеделие", заяви Добрев. Той бе категоричен, че няма проблеми с финансирането на договорите и има осигурени средства. Добрев подчерта обаче, че ако тези пари в размер на около 600 млн. лв. бяха влезли 3-4 месеца преди встъпването му в длъжност, само ДДС-то от тях щеше да е около 120 млн. лева. С това щеше да се подпомогне и икономиката, да се създадат нови работни места, допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай