Край! Казаха истината за цената на сянката по Черноморието

Южното Черноморие се отличава със съществена ножица в цените

Край! Казаха истината за цената на сянката по Черноморието | StandartNews.com

Без промяна в цената остава наемането на шезлонг и чадър по родното Черноморие, съобщава бТВ.

Северното Черноморие е с разумни стойности за чадър и шезлонг, но въпреки това туристите са малко. В курорта „Албена“ шезлонг с чадър е 14 лв. – всеки артикул е по 7 лв. Малко по-скъпо е в курорта „Златни пясъци“ – там всеки артикул е по 12 лв. докато в курорта „Св. св. Константин и Елена“ цената на плажните принадлежности е между 8 и 10 лв. за артикул.

Най-евтино е на плажа във Варна – плаща се по 5 лв. за чадър и още толкова за шезлонг. Идентични са и цените в Бяла - най-южния град във Варненска област.

„За поредна година цените са без промяна. Във варна комплекта „чадър и два шезлонга“ е 15 лв., а на „Св. св. Константин и Елена“ цените на артикул са между 8 и 10 лв. Смятам, че на фона на инфлацията, която беше отчетена тази година, тези цени са достъпни. За съжаление обаче не отчитаме голям ръст на туристи от вътрешността на страната“, обяснява Андрей Василев, който е представител на концесионера във Варна и на „Св. св. Константин и Елена“.

Според него това лято няма и голям наплив от страна на румънските туристи. Андрей Василев се надява, че картината ще се промени през август, когато хората масови излизат в отпуска. Той обаче отчита, че обедняването на хората и слуха за замърсяването на морската вода са оказали влияние върху туристопотока тази година. 

Южното Черноморие се отличава със съществена ножица в цените на плажните принадлежности. На северния плаж в Бургас цените са 1,20 лв. за чадър и още толкова за шезлонг. В най-големият курортен комплекс – „Слънчев бряг“, положението е различно – там плажуващите трябва да си приготвят до около 10 лв.

„Така сме заложили цените още при подаването на офертата и се придържаме към договора си през целия период на концесията. Трудно се поддържа плажа с тези цени, но ние все пак успяваме да го правим“, концесионерът на плажа „Бургас-Север“ Симеон Цветков.

Според него сезонът също е по-слаб от предходния. В самият град Бургас туристите са от вътрешността на страната, докато по-курортите отдъхват предимно чужденци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай