Градушките ударили 32 000 дка земеделски земи

Градушките ударили 32 000 дка земеделски земи | StandartNews.com

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева заяви във Варна, че в следствие на градушките и проливните дъждове са пострадали 32 000 дка земеделски земи. Танева присъства на официалното откриване на обновения булевард "Трети март".

Според нея, пострадалите земеделски площи са обследвани от представители на областните дирекции „Земеделие", но те няма да се отразят съществено върху общия баланс на произведената продукция.

„Ще пострадат фермерите, чийто площи попаднаха под ударите на градушките или проливните дъждове. Те са наистина в пъти повече отколкото дори по-миналата година, когато беше рекордна", каза още земеделският министър, цитиран от "Фокус" и добави, че през тази година обема на използваните противоградови ракети е близо три пъти повече от средните равнища на защита.

Министър Танева посочи още, в момента върви обществено обсъждане на модела за противоградова защита. Предвижда се да се плаща такса, срещу което държавно предприятие ще осъществява противоградова защита на територията на цяла България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай