Goldman Sachs удвои печалбата си

Goldman Sachs удвои печалбата си  | StandartNews.com

Ню Йорк. Goldman Sachs отчете изненадващо удвояване на печалбите в най-новите си тримесечни резултати, предаде Bloomberg.

Компанията е направила $ 1,9 млрд. (£ 1,2 млрд.) през трите месеца до края на юни, в сравнение с $ 927 милиона година по-рано, въпреки тежките условия за търговия.

Нейните доходи са били подпомогнати от голяма възвръщаемост на собствените й инвестиции в акции и дългове, които генерирали $ 1,4 млрд. в нетни приходи, в сравнение с $ 200 милиона година по-рано.

Печалбата, която Goldman е направила от собствените си инвестиции, дойде след като компанията е продала последните си останали акции в Индустриалната и търговска банка на Китай.

Други големи пера в данните за приходите идват от таксите, заработени от инвестиционните банки, с нетни приходи с 29% по-високо достигащи до $ 1,6 млрд.

Като цяло, това е втори поредно тримесечие на растеж за една от най-известните фирми на Уолстрийт, след нетни приходи от $ 2,3 млрд. през трите месеца до март.

Печалби за последното тримесечие са били около една трета по-високи отколкото пазарните анализатори очакваха и дойде въпреки трудните условия за търговия през юни, предизвикани от спекулациите, че Федералният резерв ще спре паричния си стимул и ще започне повишаване на лихвените проценти много по-рано, отколкото се предполага.

Цената на акциите на Goldman Sachs се вдигна с 3,5% в началото на търговията във вторник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай