Бил Гейтс се готви за важна среща, мистерията е пълна

Гейтс вчера написа в Туитър, че е пристигнал в Пекин

Бил Гейтс се готви за важна среща, мистерията е пълна | StandartNews.com

Милиардерът Бил Гейтс в петък ще се срещне с китайския президент Си Цзинпин, предаде Ройтерс, като се позова на свои източници.

Това ще бъде първата среща на китайския лидер с чуждестранен предприемач през последните години. Според източниците на Ройтерс Си ще разговаря с Гейтс на четири очи.

Гейтс вчера написа в Туитър, че е пристигнал в Пекин. Последното му посещение в азиатската страна беше през 2019 година.

Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" и пресцентърът на китайското правителство към момента не са отговорили на молбата на Ройтерс за коментар.

Последната среща между Си и Гейтс беше през 2015 г. в кулоарите на форума Боао в китайската провинция Хайнан.

В началото на 2020 г. китайският лидер изпрати писмо до Гейтс, в което изказа благодарността си към него и фондацията му за оказаната подкрепа в борбата срещу коронавируса в Китай и дарението му от 5 милиона долара.

Няколко чуждестранни главни изпълнителни директори посетиха Китай, след като властите отмениха строгите ограничения, свързани с пандемията, и в началото на тази година страната отново отвори границите си. Повечето бизнес лидери се срещнаха с правителствени министри.

През март премиерът Ли Цян се срещна с група изпълнителни директори, включително с Тим Кук от "Епъл", а източник на Ройтерс съобщи, че миналия месец Елон Мъск от се е срещнал с вицепремиера Дън Сюесян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай