Банско изтръпна. Кой ще замени израелските туристи?

Тръгва съвместна кампания с министъра на туризма

Банско изтръпна. Кой ще замени израелските туристи? | StandartNews.com

 

Военният конфликт в Израел ще нанесе сериозен удар върху туристическия бизнес в Банско. Договорените туристически пакети за израелски туристи за новия зимен сезон в комбинация със СПА сегмент са под въпрос, а това са желани клиенти, които идват на дълги почивки, споделят с тревога от туристическия бранш. Израелските граждани имат солидно присъствие в зимния курорт. Не само като туристи, но и като собственици на жилища в няколко от големите апартхотели в Банско и Разлог, пише вестник Струма.

Председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин потвърди, че заради военния конфликт ще има сериозен отлив на турсти.

Преминахме през ковидната пандемия, през инфлация, загубихме руските туристи заради войната, сега втора война, при която ще се лишим  от израелските туристи. Затова в най-спешен порядък ще потърсим възможности на други пазари, като скандинавския например, и ще насочим усилията си към привличане на туристи от Балканите, европейските страни и от България, твърди Малин.

Вече изпратихме наши представители на туристическата борса в Париж, ще участваме на изложенията в Атина, в Сърбия, в Италия и Испания. Още от утре започваме проактивна кампания за реклама на Банско и региона, като сме подготвили конкретни стъпки в тази посока съвместно с министъра на туризма.

Знаем си силата и съм убеден, че ще се справим и този път. Надявам се всички конфликти да приключат колкото се може по-скоро. На бизнеса не му трябват оръжия, а туризъм”, заяви бизнесменът.

Според източници на „Струма“ след терористичния удар на „Хамас“ върху Израел мнозина израелски туристи, които са били на почивка в Банско, са прекъснали ваканцията и са тръгнали за родината. Отпътували са и лекари, които имат имоти в района, които са били мобилизирани заради войната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай