Важна новина от Германия

53% от запитаните отхвърлят идеята магазините да работят и в неделя

Важна новина от Германия | StandartNews.com

В Германия повечето магазини не работят в неделя и мнозинството от участниците в анкета по въпроса не искат съответното законодателство да бъде променяно, за да се позволи на търговците да отварят за повече часове, информира ДПА.

Проучването, проведено от "ЮГов" (YouGov), показва, че 53% от запитаните отхвърлят идеята магазините да работят и в неделя, около 37% подкрепят предложението, а други 10% нямат предпочитания.

Сред мъжете "за" са 42%, а сред жените - само 34 на сто. Сред хората на възраст над 55 години при 62% има по-голяма вероятност от средното да са "срещу" подобна промяна.

Във възрастовата група от 18 до 34 години тази вероятност е много по-малка и едва 40% от анкетираните не одобряват магазините да работят по-често в неделните дни, отколкото през работните дни, определени от конкретната федерална провинция.

В интервю за германската медийна група "Функе" (Funke) Карстен Вилдбергер, ръководител на веригата за потребителска електроника "МедиаМарктСатурн" (MediaMarktSaturn), се изказа в полза на това да се позволи на търговците редовно да отварят магазините си в неделя според желанията на клиентите. Поне трябва да се опита смекчаване на разпоредбите за работните часове, казва той.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Спиро
преди 3 месеца

Имало свобода на словото! Защо в traffic news, safe news и marica не могат да се пишат коментари? Да не би да ги засегне някой в чрвата!

Откажи