Уникален рекорд за BMW, компанията ликува

През последното тримесечие глобалните продажби са се увеличили с 10% до 719 000

Уникален рекорд за BMW, компанията ликува | StandartNews.com

Концернът BMW (Бе Ем Ве) е доставил повече автомобили, от когато и да било, като глобалните продажби са нараснали с 6,5% до около 2,55 милиона превозни средства след силно последно тримесечие. Това съобщи днес автомобилостроителят, цитиран от ДПА.

Продажбите на изцяло електрически автомобили са нараснали със 74% до 376 000 превозни средства.

Това означава, че BMW е регистрирал по-бърз растеж в този сегмент, отколкото целия пазар за електрически превозни средства и е достигнал дял от 15% в общите продажби, заяви членът на управителния съвет Йохен Голер.

През текущата година BMW се стреми да продаде повече от половин милион електрически автомобили и да повиши дела на продажбите до около 20 на сто.

През последното тримесечие глобалните продажби са се увеличили с 10% до 719 000.

"Силното търсене на изцяло електрически продукти продължава", заяви Голер, имайки предвид 18 електрически автомобила в продуктовата гама на компанията.

Всички региони са допринесли за рекордните продажби на автомобилостроителя. В Китай те са се увеличили с 4,2%, в Европа със 7,5% и САЩ – с 9,4 на сто.

През 2022 година и първото тримесечие на 2023 година липсата на полупроводници, проблемите по веригите за доставки и локдауните в Китай са довели до спад на продажбите, но впоследствие ситуацията се е подобрила значително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Мария
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Откажи