Стартира данъчната кампания! НАП дава специални указания

За поредна година има възможност за данъчни облекчения

Стартира данъчната кампания! НАП дава специални указания | StandartNews.com

От днес, 10 януари, започва данъчната кампания. Националната агенция за приходите (НАП) ще представи подробностите около нея по-късно през деня.

За поредна година има възможност за данъчни облекчения – сред най-често използваните облекчения е това за деца (в случая – 600 лева за едно, 1200 лева за две и 1800 лева за три деца като абсолютна стойност, което представлява 10% от сумата, с която се намалява данъчната основа).

Младите семейства с ипотека също имат възможност да намалят данъчната си основа, намаление от облагането има при пенсионно осигуряване в третия стълб и животозастраховане.

Както винаги, от приходната агенция препоръчват данъчните декларации да се подават онлайн. В хода на кампанията ще бъдат публикувани и предварително попълнените декларации. Тя продължава до края на април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Откажи