Солен Великден! Ваканцията поскъпна

Най-предпочитана дестинация за българите е Гърция

Солен Великден! Ваканцията поскъпна | StandartNews.com

Туристическите пътувания по майските празници ще ни струват с 10-15% по-скъпо в сравнение с миналата година. Това отчитат от Асоциацията на българските туроператори. Въпреки това обаче не се очаква да има спад в броя на резервациите.

"Пътуването става все по-скъпо, но засега не виждаме очертана тенденция българинът да се отказва да пътува", каза Димитрина Горанова, председател на Асоциацията на българските туроператори.

Тя обясни, че най-предпочитана дестинация за българите е Гърция - и от гледна точка на отбелязване на празника, и заради морето, но има и други, които вече се налагат все повече на пазара, например Албания.

За Великден в България гостите ще са основно от Румъния, отбеляза Горанова пред БНР. По думите ѝ вече сме в активен сезон за обиколния и културния туризъм, като чужденците, които посещават страната ни, са от Германия, Великобритания, Испания. Вече се е върнала практиката за ранните записвания, отбеляза тя.

Голяма част от хотелите по Черноморието у нас се готвят за сезона, някои ще отворят врати още на 1 май, за да може да посрещат туристи по празниците.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай