Привличат повече китайски туристи у нас чрез нова стратегия

Министърът на туризма Зарица Динкова се срещна с Дун Сяодзюн, посланик на Китай в България

Привличат повече китайски туристи у нас чрез нова стратегия | StandartNews.com

Източник: Министерство на туризма

Министерството на туризма ще работи в посока на разширяване на съвместните инициативи за засилване на туристическия обмен и инвестиции. Това каза министърът на туризма Зарица Динкова на среща с Дун Сяодзюн, посланик на Китай в България.

През последните години се отчита сериозно развитие в традиционно добрите взаимоотношения между двете страни. Изключително конструктивна беше и проведената наскоро среща с делегацията от провинцията Дзянси. В момента се обсъждат детайлите за договореното по време на разговорите. Основната цел е увеличаване на посещенията на китайски туристи у нас чрез разработването на специални оферти, които да предлагат комбинирани туристически пакети, като например Фестивалът на розата и този на киселото мляко.

„Създаването на съвместни туристически продукти за далечни пазари, сред които и Китай, е наш дългосрочен приоритет и ще работим все по-активно в тази посока с гръцките си колеги.  Фокус за нарастването на популярността на България в Китай поставяме и от разгръщането на дигиталната туристическа реклама в китайската страна“, каза министър Динкова.

Дун Сяодзюн поздрави Зарица Динкова за отговорната работа като министър на туризма и за полаганите усилия от нейна страна за насърчаване на двустранните отношения в туристическия сектор. Той изказа впечатленията си от красотата на България и нейните културни и исторически забележителности. Посланикът на Китай посочи, че китайските туристи проявяват силен интерес към България, нейната култура и кулинария.

По време на срещата стана ясно, че дестинация България ще се промотира на канала на националната китайска телевизия чрез инициативата Beauty in common.

От своя страна Министерството на туризма подготвя специална маркетингова стратегия за китайския пазар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай