Каним израелците на безопасен зимен туризъм в България

Туризмът е най-добрият начин да се върнем към нормалността

Каним израелците на безопасен зимен туризъм в България | StandartNews.com

Източник: МТ

Страната ни е готова да посрещне израелски туристи през този зимен сезон като безопасна туристическа дестинация. Взети са всички необходими предпазни мерки, за да се гарантира сигурността на израелските гости. Това заяви министърът на туризма Зарица Динкова по време на работна среща с Йосеф Леви Сфари, посланик на Израел в България, съобщиха от ведомството на Динкова.

Динкова, която в качеството си на заместник-министър на външните работи беше и Националният координатор за борба с антисемитизма, изрази личната си съпричастност към човешката трагедия, която преживява народът на Израел, и изказа своята загриженост във връзка с увеличаването на антисемитските изказвания, митинги и нападения, след началото на терористичните нападения на терористичната група "Хамас".

Тя заяви, че страната ни осъжда бруталния терористичен акт срещу Израел от "Хамас", довел до загуба на невинни животи. "В мое лице и в лицето на Министерството на туризма имате пълна подкрепа. Готови сме да съдействаме с каквото е възможно на израелската държава. Отдаваме голямо значение на двустранните отношения с Израел, които имат и своите исторически корени", увери министър Динкова.

Подкрепата от страна на България означава много за Израел, подчерта Йосеф Леви Сфари. "Вашата персонална обвързаност означава много за нас и то във време, в което народът ни е подложен на нечувана жестокост. Оценяваме подкрепата във ваше лице, както и тази на правителството ви. Солидарността, която ни показва българския народ, като цяло е изключително важна за нас и вярвам, че в бъдеще ще успеем да развием отношенията между двете държави на едно ново, още по-близко ниво", заяви Йосеф Леви Сфари.

Туризмът е най-добрият начин да се върнем към нормалността, допълни още посланик Сфари. "Благодарен съм, че срещата ми с вас ми помогна да го направя. България става все по предпочитана дестинация и аз съм убеден, че след края на това изпитание, през което преминаваме, моите сънародници ще се завърнат в прекрасната ви страна. Туризмът е най-добрият начин да свържем двата народа", допълни дипломатът.

През първата половина на октомври заместник-министърът туризма Ирена Георгиева коментира пред журналисти, че заради войната ще има отлив на туристи от Израел, като отбеляза, че страната е сред водещите за България за зимен туризъм. Министерството ще работи върху привличането на туристи от други дестинации, за да компенсира очаквания спад от пазар Израел, посочи тогава Георгиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай