Финансист зарадва българите. Каза защо сме готови за еврозоната

Законът за еврото е част от пакета, който трябва да бъде приет

Финансист зарадва българите. Каза защо сме готови за еврозоната | StandartNews.com

Източник: БГНЕС, архив

Добри новини за България в данните на Евростат видя финансистът Любомир Дацов. Преди 20 години България беше едва 28-29% от средноевропейското ниво, тоест за тези години сме увеличили значително качеството на живот, коментира той пред бТВ.

По думите на Дацов България е третата държава в Европа по растеж на брутния вътрешен продукт. "В момента сме на 67% от средноевропейското ниво, влизаме в онази зона, в която няма съществена разлика в качеството на живот на средните европейци", казва той.

Преди 10 години Гърция беше почти двойно по-богата от България и се живееше по-добре, сега Гърция е само с 2% по-добре от България, заяви още Дацов.

Според него, в историята на България служебните правителства са били много полезни с изключение на едно. "Всички са успокоили обстановката и са върнали икономиката към растеж", отбеляза той.

Според Дацов законът за еврото е част от пакета, който трябва да бъде приет. Той указва датите, в които ще има двойни цени, указва по какъв начин ще бъдат обменени банкнотите и стотинките. Няма да има увеличение в цените, увери Дацов.

Според него датата, която беше поставена като цел - 1 януари 2025 г., е напълно непостижима съгласно сегашните данни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
Как
преди 4 седмици

Платения Дацов умника реши,че сме готови за еврозоната.С най- ниски доходи,пенсии сме " готови".Кои го искат милионерите,богаташите,такива като Дацов не ги интересува .Как Чехия,Полша,Румъния не бързат интересно,това е политическа поръчка

Откажи
Крокодилът Гена
преди 4 седмици

Преди 10 год. Гърция (бидейки в еврозоната) беше 2 пъти по-богата от България, а сега е само с 2% по-богата. Това го казва самият "умник" Дацов и заключава, че е много полезно да приемем еврото. Дами и господа, спокойно, каза ви се какво ви очаква след 10 години!

Откажи
атанаска
преди 4 седмици

продадоха ни държавата продадоха народа зада си пълната техните джобове и да си перат парите на вънка хората живеят във мизерия със мизерни заплати и пенси децата не си знаят историята защото и нея затриха .продажници и пълни мафиоти на гърба на народа пребират милиони и милиарди.

Откажи
Ние
преди 4 седмици

Тея платени финасисти ги знаем!!! С приемането на еврото си губим валутата и ставаме зависими,нито някой ще ни раздава пари нито пък ще се смъкнат цените за живота ни!! От 1000лв заплата ставаме на 500 евро което е дъно на дъното в ес и така ще си останем дъното на есес клуб!!! МИШОЦИ ЕСГЕЙСКИ ДА ГОРИТЕ В АДА КЪДЕТО ИЗЛЪГАХТЕ ТОЛКОВА НАРОД ,А ТОЙ ПРОСТ КАТО ОВЦА!!!

Откажи