Драмата с дрогата на "Верила"! Шести арестуван, БМФ проговори

Разследването продължава

Драмата с дрогата на "Верила"! Шести арестуван, БМФ проговори | StandartNews.com

Драмата с българския кораб „Верила”, на който ирандските власти откриха 500 кг кокаин, продължава. Вече има шести арестуван, а „Параходство Български морски флот“ АД излезе с позиция, че ще оказва пълно съдействие.

Компанията е информирана от властите в Ирландия, че продължава специализираната полицейска акция по претърсване на кораба "Верила", като към момента шестима членове от екипажа са арестувани. Това е посочено в официална позиция на дружеството, разпространена до медиите във Варна.

ВИЖ ОЩЕ: Примката се затяга. Арести за дрогата на кораба "Верила"

От ръководството на дружеството отново изразяват готовност да окажат пълно съдействие на всички компетентни власти и органи за разкриване на обективната истина и изразяват надежда по отношение на виновните лица да бъде приложена цялата строгост на закона и те да изтърпят наложените им наказания.

Завчера бяха арестувани петима мъже на възраст 50, 46, 44, 41 и 35 години на борда на кораба, на който има 17 българи и един украинец.

Шестият мъж също е българин, съобщи пред Нова телевизия главният секретар на МВР Живко Коцев. Появи се информация, че задържаният е на 32 години. Всички мъже са закопчани от правителствената агенция "Гарда" в района на Лимерик.

Те са арестувани за престъпление, свързано с внос на наркотици, като по закон се предвижда задължителна присъда "лишаване от свобода", ако пратката е на стойност над 13 000 евро.

Трима от задържаните на кораба "Верила" са криминално проявени. Те имат известни прояви на територията на България - за кражби, увреждане на имущество, разказа още Коцев. „Работим с ирландската полиция и митническите власти. Иска ми де са вярвам, че членовете на екипажа нямат нищо общо с този контрабанден трафик на дрога”, поясни Живко Коцев.

Припомняме, че корабът "Верила", който е пътувал под малтийски флаг, бе задържан в ирландско пристанище.

Корабът е собственост на Параходство "Български морски флот" и местните власти го разследват за предполагаем трафик на наркотици. Корабът е за насипни товари. Превозвал е зърно от Канада за Ирландия. На 8 декември е отплавал от канадското пристанище Хамилтън.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Георги
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи