Примката се затяга. Арести за дрогата на кораба "Верила"

Може да се стигне дори до конфискуване на плавателния съд

Примката се затяга. Арести за дрогата на кораба "Верила" | StandartNews.com

Примката се затяга. Петима българи са арестувани на кораба „Верила”. Това потвърдиха за NOVA от МВР.

Петимата мъже са на възраст 50, 46, 44, 41 и 35 години. Били са арестувани за внос на контролирани наркотици и всички са задържани в участъците на Гарда. И в момента продължава претърсването на плавателния съд, което се ръководи от служители на Приходната митническа служба.

По-рано през деня стана ясно, че се извършва преглед на всички комуникационни средства, включително на мобилните телефони на екипажа на кораба. Причината - да се установи дали някой от 17-те българи на борда е участвал в организирана група за трафик на наркотици.

Припомняме, че в началото на седмицата на кораба "Верила", който е собственост на "Параходство Български морски флот" и плава под малтийски флаг, беше открит половин тон кокаин. Плавателният съд бе задържан на ирландското пристанище "Фойнс".

Офицерите на борда на "Верила" са българи, а моряците са от Мианмар. По данни на международни агенции става дума за наркотици на стойност 21 млн. евро. 

Според адвокати по морско право отговорността е на екипажа на плавателния съд, а според ирландското законодателство може да се стигне дори до конфискуване на кораба.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Mexx
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи