Събота,

Още подкрепа за изгонването на руските шпиони

От: СТАНДАРТ -
Още подкрепа за изгонването на руските шпиони
A
A
A

След САЩ още две държави подкрепиха България за изгонването на руските дипломати, обвинени в шпионаж. В петък Външно връчи нота на руския посланик Анатолий Макаров, с която двамата дипломати трябва да напуснат България но 48 часа. Руското посолство излезе с позиция, че ще спари срока, но обяви, че Москва си запазва правото за ответни действия.

ВИЖ ОЩЕ: Русия си дърпа шпионите, но плаши с отговор

„Следим с интерес изявленията на българския главен прокурор и информацията, предоставена от Министъра на външните работи на Република България, във връзка с допълнителните факти за руския шпионаж на територията на България“, се казва в позицията на посолството на Великобритания.

ВИЖ ОЩЕ: САЩ ни подкрепи за изгонването на руски дипломати

„Обединеното кралство продължава да подкрепя съществуващата проактивната позиция на България за противодействие на чужди зловредни действия, които подкопават нейния суверенитет. Обединеното кралство подкрепя стъпките, предприети от българските власти, за да отговорят на тази заплаха и да защитят своите граждани, територията и националната си сигурност“, се подчертава в позицията.

ВИЖ ОЩЕ: 48 часа за руските дипломати да напуснат страната

Канада изразява своята загриженост заради руската шпионска дейност в страната ни.

„Загрижени сме от появилата се информация за нови действия на руския шпионаж в България. Канада подкрепя дипломатическите и правни мерки, обявени от българските власти на 23 и 24 януари, за да отговори и да се защити от външни дейности, които подкопават суверенитета на България и застрашават безопасността и сигурността на българските граждани“, се казва в позицията на канадското посолство, което отговаря не само за България, но и за Румъния и Молдова.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички