Министър с лоша новина за разкриването на убийството на Нотариуса

Не се знае дали Нотариуса наистина е заплашвал магистрати и дали се водят разследвания за това

Министър с лоша новина за разкриването на убийството на Нотариуса | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Разкриването на убийството на Мартин Божанов - нотариуса и разплитането на приписваните му имотни измами може никога да не бъдат постигнати, призна в интервю за Нова телевизия правосъдният министър Атанас Славов.

Разследването на дейността му преди да бъде убит се случва толкова бавно, че никога може да не бъде доведено до успешен край, смята Славов.

Още миналата година министърът поискал информация дали Нотариуса наистина е заплашвал магистрати и дали се водят разследвания за това.

"Получих информация, че има производства, по които се работи. Въпросът е на кой етап са тези разследвания. Моите въпроси бяха конкретно свързани със заплахите срещу магистрати", каза Славов.

Както стана известно Божанов е отправял заплахи към съдиите Владислава Цариградска и Цветко Лазаров, както и срещу няколко прокурори, и на всички тях им е била поставена охрана.

Славов поиска още разследването да изясни кои магистрати са имали достъп до закрития частен клуб на Мартин Божанов в близост до сградата на бившия Специализиран наказателен съд. Според журналистически разследвания Нотариуса е имал клуб с ограничен достъп, където всъщност са давани подкупи и поръчки как да бъдат решени определени дела.

Според Славов изясняването кои магистрати са влизали в този клуб е работа на разследващите, но имало и алтернативен път новият Висш съдебен съвет да се занимае с проверката.

"Досега не е понесена отговорност, защото досегашната структура на ВСС не позволяваше да се носи отговорност. Новият формат след промените в Конституцията се надявам да има много по-силни правомощия. Никой главен прокурор вече няма да е господ", категоричен бе Атанас Славов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Краси
преди 2 месеца

Престъпникът получи това, което заслужава. Правосъдната система дремеше четвърт век. Сега всички се разтърсиха за убиеца. Жалко, че оловното правосъдие не се е задействало преди години, за да не се зачерня живота на много хора.

Откажи