Бакалова проговори за Нотариуса. Остро предупреждение

Тя отбеляза, че е свидетел на „всички пратеници на прокуратурата”

Бакалова проговори за Нотариуса. Остро предупреждение | StandartNews.com

Мартин Божанов – Нотариуса си позволяваше да търгува с влияние. Ако не положите усилия, ще има още Мартинбожановци в тази система. Прокурорите работят по поръчка и по едни дела си затварят очите и ги слагат „на трупчета”. Това заяви Ивайла Бакалова, която е на изслушване във временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов.

„По първото дело, за което е задържан Веселин Денков, за два дни са разпитани 7-8 свидетели. След като беше задържан, се започна един институционален натиск и репресия. На мен ми бяха повдигнати 11 или 12 ревизии, много от тях на неработещи фирми. Кой плаща за цялата тази репресия? На вас най-вероятно не ви е толкова важно, но на обикновените граждани им е”, смята тя.

Бакалова подчерта, че когато държавата е в ръцете на корумпирани хора, няма как да има правосъдна система. „Бях свидетел на много мерки за неотклонение, в които не видях нищо законно. Съдът не четеше изобщо материалите по делото. Бях свидетел на прокурори, които си играеха „Тетрис”, докато се решаваше човешка съдба”, каза тя.

Бакалова отбеляза, че е свидетел на „всички пратеници на прокуратурата” и как при Веселин Денков са идвали хора да го подканят да си плати. „Казваха му: започваш много да ядосваш прокуратурата”, уточни тя.

„Един от въпросните съдии в Специализираната прокуратура ни беше казал много добронамерено през негов роднина, че каквото и да направим, Веселин Денков няма да излезе преди изборите. Мартин Нотариуса се появи март месец. Седмица или две се опитваше да си организира среща с мен. Каза ми ужасяващи неща, някои от които са записани и излъчени във филма на Антикорупционния фонд. Институциите тогава бяха превзети. Сега не знам – сигурно са поне една четвърт свободни. Той ми каза, че този съд може да гледа мерки на посланици, че този съд е държавата, да не гледаме човека дали е невинен, или виновен, а просто да си платим. И той ми каза, че трябва да минат изборите, да се „поотхлаби хватката”, допълни разказа си Бакалова.

Тя цитира и думи на Мартин Божанов – Нотариуса по адрес на спецсъда: „Хубаво е да си смените адвоката, защото с него няма как да се получат нещата”. И добави, че адвокат Ина Лулчева е известна, че решава делата си „по правния път, а не през задната врата”. „Не мисля, че Мартин Нотариуса е единственият проблем на съдебната система. Ваша е задачата да потърсите кои са тези хора, които са му дали тези права”, призова Бакалова депутатите в комисията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
фатма
преди 1 месец

курвата лъже

Откажи
Емил
преди 1 месец

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи