Жотева: Недопустимо е преминаването през "зелените релси"

Жотева: Недопустимо е преминаването през "зелените релси" | StandartNews.com

"Никой няма право да преминава (през "зелените релси" - бел.ред.). Няма значение дали това е държавен служител или не. Това е абсолютно недопустимо". Това заяви главният секретар на Външно Бетина Жотева пред Нова телевизия след отстраняването на главния секретар на ведомството Стоян Тодоров, който премина "на зелено" на Руски паметник.

Като причина за постъпката си висшият служител е посочил, че на мястото е имало катастрофа на два трамвая и гигантско задръстване. Закъснявал е за работа и е тръгнал по релсите. Когато е видял, че прави нарушение, се е върнал от средата на пътя, уточни Жотева, като допълни, че това не е извинение.

Тя посочи, че това е служебен автомобил на МВнР, който се ползва за делегации и по необходимост от различни шофьори.

На въпроса защо е приела "Златния скункс" на "Господари на ефира" вместо провинилия се Тодоров, тя отговори, че той е в отпуска.

Друг случай, който нашумя в последно време, беше този с водач на автомобил с пернишка регистрация, заседнал на релсите около Руски паметник, докато извършвал нарушението.

"И двамата нарушители са установени, и на двамата са изпратени призовки и може би до 2-3 дни ще бъдат наказани. Глобата е 30 лева", уточни комисар Тенчо Тенев, като изрази мнение, че това е твърде слабо наказание за подобно деяние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай