Затишие пред буря в Пловдив! Какво показват резултатите досега

Резултатите за общински съветници показват подобна на борбата за кмет картина

Затишие пред буря в Пловдив! Какво показват резултатите досега | StandartNews.com

В Пловдив кметът ще стане ясен след балотаж. Това показват данните на Общинската избирателна комисия при обработени 58,82% от протоколите.

Костадин Димитров от ГЕРБ (на снимката) води с 33,40%. На второ място след него е Ивайло Старибратов от ПП-ДБ с 16,09%. Славчо Атанасов от "Съединени за Пловдив" събира 13,22%, четвърти е Ангел Георгиев от "Възраждане" с 6,57 %, пета е Савина Петкова от Българска прогресивна линия с 5,87%.

Резултатите за общински съветници показват подобна картина. Води ГЕРБ с 22,58%, следват ПП-ДБ със  16,28%, "Съединени за Пловдив" с 13,14%, Българска прогресивна линия с 10,18%, "Възраждане" с 8,04%, ДПС с 6,10%, БСП за България с 5,95% и  ИТН - 5,62%

Най-много недействителни бюлетини обаче има при гласуването за общински съветници.

На този етап е твърде рано да се каже какви ще са окончателните резултати, коментира пред БНР секретарят на ОИК-Пловдив Калоян Сухоруков. Причината е, че протоколите не идват равномерно от различни райони и картината все още не е пълна.

Спокойна е ситуацията в Общинската избирателна комисия, хората там изчакват реда си търпеливо, а някои спят по столовете.  Приемането на документите върви доста добре на фона на очакванията, каза Сухоруков. Той очаква при тези темпове на работа, протоколите да бъдат обработени до обяд.

Хората от секциите споделиха, че организацията този път е била доста по-добра, а това, че се е гласувало само с хартиени бюлетини ги е улеснило донякъде при броенето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай