Втора партия напуска ПП-ДБ! Има ли шок в коалицията?

Изпълнителният съвет на партията още не е взел решение дали ще участва на предстоящите избори в рамките на друга коалиция

Втора партия напуска ПП-ДБ! Има ли шок в коалицията? | StandartNews.com

Източник: БНТ, архив

Втора поред партия напуска "Продължаваме промяната-Демократична България". След Зелено движение и "Средна европейска класа" обяви, че няма да участва на предстоящите избори с ПП-ДБ и напуска обединението.

Пред БНР председателят на партията Константин Бачийски обясни: "Основната причина е нашата твърда и последователна политика срещу порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС. Повече от 12 години сме последователни в нашите действия."

"Продължаваме промяната" като проект през 2021 г. беше създаден като алтернатива на този порочен модел, напомни Бачийски.

"През последните 3 парламентарни избора, които се проведоха през 2021, 2022 и 2023 г. ние твърдяхме, че ще бъдем алтернатива на това управление, но малко след това видяхме, че направихме взаимодействие първо с ГЕРБ, в последствие се оказа и с ДПС", каза той.

Бачийски подчерта, че в момента трябва да се прави ново коалиционно споразумение (бел. ред. с ПП-ДБ) за влизане в следващия парламент. "Изпълнителният съвет на Средна европейска класа трябваше да гласува решение за присъединяване към коалицията или не. Заради тези и някои други фактори, свързани с неща, които се случиха по време на това управление, Изпълнителният съвет взе решение да не бъде част от бъдещото коалиционно споразумение", обясни лидерът на "Средна европейска класа".

По думите му по линията ГЕРБ-ДПС има разлом на разбирането какво е допустимо и какво не е. Според него наличието на министри и заместник-министри, които не са от ПП-ДБ, в предишния кабинет е дало възможност да се възстановят някои порочни модели.

Крайната цел на ПП-ДБ вероятно е една и съща с нашата, но пътят, по който се постига тази цел, вероятно е различен, коментира още Бачийски.

Изпълнителният съвет на партията още не е взел решение дали ще участва на предстоящите избори в рамките на друга коалиция или въобще няма да се включи в тях.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай