Вигенин и Митов проговориха за US-посолството. Обсъждан ли е кабинет?

Среща е имало. Но какво са си говорили?

Вигенин и Митов проговориха за US-посолството. Обсъждан ли е кабинет? | StandartNews.com

Кристиан Вигенин от БСП и Даниел Митов от ГЕРБ проговориха за срещата в американското посолство, която цял ден е най-обсъжданата тема в държавата. Медийни публикации твърдят, че тази сутрин на закуска в мисията на САЩ е било обсъждано съставянето на кабинет.

Срещата в американското посолство беше рутинно изпращане на съветник, не е обсъждан кабинет, заявиха едновременно зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин и зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов

Съставянето на кабинет е отговорност на партийните лидери и то не може да бъде обсъждано в чужди посолства, заяви Вигенин. На срещата не е обсъждано създаването на ново правителство с евроатлантическа насоченост, каза и Вигенин.

Ето пълното изявление на Вигенин:

“Във връзка с публикации в медии, според които на среща в посолството на САЩ зад гърба на партийните лидери е коментиран бъдещ кабинет, заявявам, че това категорчино не отговаря на истината.

Става въпрос за рутинна среща, на която беше изпратен досегашният политически съветник на посолството Марк Норбърг и беше посрещнат новият Арън Коуп. На срещата присъстваха отговарящите за външната политика на парламентарно представените партии.

Не са обсъждани въпроси, свързани с формирането на кабинет. Подобни въпроси от националната политика не може да са предмет на дискусия в чужди посолства. Отговорността за съставянето на бъдещия кабинет е на лидерите на партиите, при спазване на конституционните процедури и при пълна прозрачност пред гражданите.”

Ето позицията на Даниел Митов, изразена пред БНР:  

Български политици - представители на парламентарно представени политически сили, са участвали в среща, организирана от американския посланик Херо Мустафа. На нея не е обсъждано създаването на ново правителство с евроатлантическа насоченост.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай