Възраждане обеща бум на туризма във Враца

Ивайло Папов каза защо сега не кани гости на Божия мост

Възраждане обеща бум на туризма във Враца | StandartNews.com

„Община Враца има изключителни възможности в сферата на планинския, културния туризъм и развитие на селски такъв.  Тук като цяло свършват добрите новини. Как да поканя хора от други части на България и света до "Божия мост“, например, като те ще си счупят колите, за  да стигнат, а вероятно и някой крайник, за да слязат по стълбите до него? Това е едно безумие, което може да се оправи дали с общински пари, дали с  европропрограми, стига някой да има желание да го направи. Ако жителите на Враца ми гласуват доверие и ме изберат за кмет, ще се погрижа да превърнем чудесните природни дадености на града в привлекателни туристически места, които да бъдат посещавани не само от хора от цяла България, но и от чуждестранни туристи.“, каза Ивайло Папов в телевизионна интервю.

Според него в момента природен парк Врачански балкан няма достатъчно вода, за да се развие като  голям туристически център.

„Привличането на туристи няма как да се случи с два дни горе в Балкана, посветени на хора облечени в носии, бира, скара и занаятчийско производство, както многократно се организира от общинската администрация. Първо трябва да се направи генерален план какво ще развиваме, как ще го развиваме и после последващите неща като инфраструктура, реклама и всичко останало.“, допълни Папов, който е кандидат за кмет от „Възраждане“ за град Враца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай