Три сигнала в ЦИК от сутринта

Три сигнала в ЦИК от сутринта | StandartNews.com

София. Три сигнала са постъпили в Централната избирателна комисия (ЦИК) до този момент. Това съобщи говорителят на ЦИК Камелия Нейкова пред журналисти.

Студенти от УНСС са подали сигнал, че са задържали книжките им и затова не могат да гласуват днес. Книжките са в администрацията на университета за заверки и не е ясно кога ще им бъдат върнати. "Има два варианта - или връщат книжките със съответната заверка, или им издават уверение, че имат записан семестър, за да отидат с уверението да гласуват", коментира Нейкова и изтъкна, че представители на ЦИК ще проверят случая. Най-вероятно студентите ще могат да упражнят вота си до края на деня, уточни тя.

Вторият сигнал е подаден от избирател от Плевен, който е с увреждане. "Искал да гласува с подвижна кутия, но не е подал заявление в законовия срок и няма как да стане това", обясни Нейкова и уточни, че заявленията за гласуване с подвижна кутия са се подавали в срок до 29 септември и човекът го е изпуснал.

Член на Секционна избирателна комисия и регистриран наблюдател са роднини, гласи третият сигнал, подаден тази сутрин в ЦИК. Това не е нарушение. Те просто сигнализират и питат това правилно ли е, категорична бе Нейкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай