Тошко Йорданов със зловещи разкрития. Кой е натискал министър?

ИТН със сигнали до КПКОНПИ и Европейската прокуратура

Тошко Йорданов със зловещи разкрития. Кой е натискал министър? | StandartNews.com

"Попитахме (б.р. министър Александър Йоловски) дали е имало политически натиск върху него и той каза: "Да. Върху мен е имало политически натиск. Беше ми обяснено как парите, които са 640 млн. за електронно управление в България, не може аз да направя обществени поръчки, а трябва да отидат в едни други хора". Това беше въпросът: "Кой те накара, кой те заплашва? “Кирил Петков и същият този Божидар Божанов”. Даже каза, че е бил и заплашван от тях, бил е натискан. Това заяви Тошко Йорданов пред Слави Трифонов.

Освен това той посочи още, че чул, че "министърът на електронното управление споделил на Мария Габриел, че Кирил Петков е заплашвал децата му, за да се направи това".

"Нашата парламентарна група подадохме два сигнала - един до КПОКНПИ, описахме това, което се случи, тъй като това е корупционна схема със заплахи, подадохме и сигнал до прокуратурата. Изпратихме такъв и до Европейската прокуратура", коментира още Йорданов.

"Вчера получих съобщение към 9 часа по вътрешния чат от председателя на Народното събрание Росен Желязков - пишеше, че свиква председателски съвет в 11:30 ч. - темата е много важна. И отидох. Бяхме ние (б.р. ИТН), "Възраждане", ГЕРБ, ДПС и Росен Желязков. Не присъстваха БСП и ПП-ДБ", обясни Тошко Йорданов.

"Росен Желязков каза, че има получен доклад от ДАНС, изпратен до Народното събрание, до министър-председателя, до ЦИК и до президента и каза - аз няма да ви го преразказвам, а ще го ви го прочета.

И прочете как в официален доклад на ДАНС, след като кодовете за машините публично бяха генерирани пред представители на медиите и политическите партии, информацията била унищожена, а кодовете заключени в ЦИК. Това се случва в зала на Министерството на електронното управление, под техен контрол. 

Зам.-министърът си пуснал заповед за повтаряне на цялата процедура, влязъл в стаята, стъпка по стъпка направил същото нещо, снимал през цялото време с телефона си и си е генерирал същия код и после цялата информация свалил на флашка, сложил си я в джоба и я изнесъл. И е бил заснет от охранителните камери. Имало е и други хора там освен него (б.р. зам.-министъра на електронното управление Михаил Стойнов) - някакви от министерството. Някой даже май му образувал изречение, че това не е редно, а той казал, че щял да си поиграе с кода", посочва Йорданов и уточни, че това се е случило на 25-и октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай