Терзиев видя кога ще заработи Столичният общински съвет

До края на деня ще бъдат изпратени покани до общинските съветници на всички представени формации

Терзиев видя кога ще заработи Столичният общински съвет | StandartNews.com

Източник: БТА, архив

Аз съм оптимист, че до 30 ноември ще намерим решение, което работи, за да може да се задвижи работата на Общинския съвет и да може да има резултати за гражданите. Това каза пред журналисти кметът на София Васил Терзиев относно избора на председател на Столичния общински съвет, който вече два пъти се провали. Той участва във форум „Общините перспектива 2027“ (Правителство, местна власт, бизнес).

Терзиев заяви, че до края на деня ще бъдат изпратени покани до общинските съветници на всички представени формации. Продължаваме отворения диалог, който искаме да водим с всички. Целта е да си говорим има ли как да отблокираме работа на общинския съвет и върху политиките, които движат града ни и трябва да залегнат в бюджета, посочи той.

Столичният кмет отбеляза, че изборите са свършили и трябва да се работи за гражданите. Той заяви, че още по време на предизборната кампания са говорили за нуждата от принципен подход. При нашата администрация няма да има различно третиране, на който и да било районен кмет, независимо от коя политическа партия е. Ние ще търсим ясни правила, тези хора да имат възможност да свършат най-добрата работа за тези, които са ги избрали, което включва и децентрализация в рамките на София, каза още Терзиев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Денисс
преди 5 месеца

Изберете Вили Лилков за председател и СОСще заработи през целият мандат перфектно.Иначе с тоя дрогиран заек рискувате само интриги и провали.НЕ ЗНАМ ЗАЩО ВСЕКИ КОЙТО СЕ Е ВОЗИЛ В ТРАМВАЙ АВТОБУС И МЕТРО СЕ СМАТА ЗА МНОГО ПОДГОТВЕН ДА УПРАВЛЯВА И РЪКОВОДИ ГРАДА!

Откажи