Терзиев отправи оферта към ГЕРБ! Кога ще управляват заедно София

Условията на столичния кмет към партията на Борисов са две

Терзиев отправи оферта към ГЕРБ! Кога ще управляват заедно София | StandartNews.com

Източник: бТВ

Софийският кмет Васил Терзиев постави две условия, при които подкрепящата го политическа група в Столичния общински съвет (СОС) "Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София" би работила с ГЕРБ.

"Основният проблем, с който се сблъскваме, е, че интересите на всички заинтересовани страни не съвпадат. Ние сме спечелили доверието на софиянци с обещанието да променим модела на управление. Което значи по-прозрачно, по-предвидимо, без фаворитизъм, всички такива недъзи. За да можем да работим с ГЕРБ, трябват две неща - първо, те да поемат отговорност за неуспехите на тяхното управление. Има успехи, има и много неуспехи. Първо да си признаеш, да кажеш: Сгреших", предложи Терзиев.

Второто условие, което постави към ГЕРБ столичният кмет е партията на Борисов да покаже истинско желание за промяна, а не за запазване на статуквото и за замитане на проблемите. "Когато тези две неща са налице, може да се започне един по-честен диалог", подчерта Терзиев.

БСП в СОС пък нямали мандат от централното ръководство на партията да работят с ПП-ДБ-СС, "Възраждане" били против каквото и да било решение и не предлагали алтернатива.

В крайна сметка, подчерта Терзиев, има само един изход - да се стигне до разбиране, че всички заедно в СОС трябва да намерят решение. "И че не може, когато едните търсят решение, другите да хвърлят камъни по тях", обясни кметът.

Натиск има и вътре във самата коалиция ПП-ДБ-СС, призна той, но отбеляза, че различията в крайна сметка са градивни.

"Натискът от нашите партньори ("Спаси София") си го е имало и по време на кампанията между всички участници, но винаги сме имали много добър диалог между всички формации и страшно много сме израснали през целия процес. Каквито и различия да имаме по някои политики, успяваме да вървим напред и да отстояваме едни и същи принципи. Принципи как бихме управлявали, какво можем да променим. Така че ако има някакви разлики, те водят до нещо хубаво, защото има баланс на различни мнения. С другите извън нашата коалиция е по-трудно, затова не се случват нещата", разкри Васил Терзиев.

Според много юристи имало предпоставки, ако до 13 февруари няма работещ СОС, да се стигне до нови избори, посочи кметът. Изрази и надежда - предстоящите разговори все пак да разсекат "гордиевия възел". "Ако не изберем председател до 13 февруари, е доста вероятно да влезем в хипотеза, че вървим към избори", посочи той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
фатма
преди 2 месеца

капут

Откажи
sour815
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи