Такова чудо историята не помни. Ето как ще гласуваме

Още в понеделник очакваме президентът да издаде указ

Такова чудо историята не помни. Ето как ще гласуваме | StandartNews.com

За първи път секционните комисии ще броят два пъти преференциален вот. Досега не сме имали такава хипотеза. Ще гласуваме с две бюлетини – едната ще бъде за европейските избори, другата за предсрочните национални избори. Това заяви председателят на Обществения съвет към ЦИК Цветелина Пенева.

България отива на избори 2 в 1. Още в понеделник очакваме президентът да издаде указ, с който парламентарния и европейския вот да се проведе на 9 юни. С това започва и подготовката на вота, която като че ли се очертава да не бъде лека.

Радев с най-важното решение! Датата на изборите (ВИДЕО)

„Знаем, че машините вече са принтери. Тоест това, на което разчитаха членовете на СИК в предходни избори - съставяне на машинен протокол, вече знаем, че не се случва. Трябва да се брои на ръка. Брои се и се пресмята с часове”, уточни тя.

Последните събития – оттеглянето на оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев, „сочат, че изборите са започнали още преди насрочването им с указ на президента. Но това не изненадва на фона на политическата обстановка, която се вихри. В условия на работещо Народно събрание, то се превръща в поле на предизборна кампания”, подчерта Пенева.

„Най-важното за Министерство на вътрешните работи е да обезпечи сигурност на изборното ръководство, сигурност на избирателя и спокойствие в цялата предизборна кампания. Това очакваме и да се случи, защото се говори за купен и контролиран вот. Ако ние отидем масово да гласуваме, даже да има такъв вот – ще бъде в малък процент”, каза още председателят на Обществения съвет към ЦИК.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ambermen
преди 3 седмици

Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки:---- https://e.vg/Alkotox

Откажи