Вторник,

Служебният премиер с първи думи за газовата политика, стъпките

От: Иван Ангелов, кадър БНТ -
1435
Служебният премиер с първи думи за газовата политика, стъпките
A
A
A

На първо заседание се събраха днес министрите от служебния кабинет на Гълъб Донев.

В началото на заседанието Донев напомни, че вчера е създаден кризисен щаб в енергетиката, от който очаква реални действия с конкретни резултати, а не думи за намерения.

"Няма да влизам в задочни политически дискусии. Отговорността ми като министър-председател е да търся варианти за справяне с проблемите и да не създавам илюзии. Правителството знае какво прави, няма нужда от външни консултантски услуги", каза той.

Увери, че още утре Министерство на енергетиката, съвместно с Министерство на финансите, ще изготви план за финансовото стабилизиране на "Булгаргаз", за да може да обезпечи газовите доставки. "Казано иначе, за да е в състояние да плаща за реално договорените количества природен газ", каза Донев.

Следващата седмица Министерство на енергетиката ще обяви търг за краткосрочни доставки на втечнен газ, така че да бъде осигурено потреблението ни до края на отоплителния сезон.

Тези резултати е постигнал кризисният щаб след работата снощи, уточни служебният премиер и напомни, че работата на щаба ще продължи и през уикенда.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички