Румен Йончев: АБВ да довършат азбуката

Румен Йончев: АБВ да довършат азбуката | StandartNews.com

В АБВ виждаме съюзник за президентските избори, заяви председателят на Народен съюз

Тук съм за да ви кажа, г-н Президент, че щом започнахте с А, Б и В трябва да продължите и с останалата част от азбуката, защото изграждането на силен, консолидиран политически център не е по силите само на една политическа сила. Това заяви председателят на Народен съюз Румен Йончев по време на Втората национална конференция на АБВ.

"Ние от Народен съюз правим всичко възможно за това и влагаме всичките си усилия в раждането и формирането на този център, но и съпротивата ще бъде огромна. Вече няма леви и десни те вкупом обявиха себе си за системни, а всички други според тях са несистемни.Това е новото делене. Лявата и дясната партия са осъдени да си прехвърлят властта, а всички други според тях не принадлежат на реалното политическо пространство", каза Йончев.

По думите му това е процесът, който трябва да преодолеем. "Трябва да застанем от другата страна на това делене. Искаме да променим системата на прехвърляне на властта и на вечното безхаберие, която е бе създадена в прехода. Това е задачата на бъдещия политически център и с общи усилия можем да го построим и да спрем тази така наречена системност", каза още той.

Според Йончев първото предизвикателство пред този политически център ще бъдат президентските избори. "На тези избори най-ясно и най-отчетливо ще бъде заявено съществуването на политическия център", коментира Йончев.

И допълни: "Център на нормалните партии, които не искат да клатят държавата на ляво и дясно, а искат да изберем президент българин, патриот, човек, който да сочи посоката и води държавата напред, а не президент на една или друга партия. Аз съм убеден че президентските избори могат да родят този политически център и ние от Народен съюз ще търсим всички възможни съюзници за това. В АБВ виждаме такъв съюзник виждаме потенциала за такова обединение. Надявам да намерим общия път за тази кампания."

Йончев пожела успех, мъдри и верни решения и много работа за доброто на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай