Радев стяга служебен кабинет. Два варианта за премиер

Кабинетът "Петков" може да падне следващата седмица

Радев стяга служебен кабинет. Два варианта за премиер | StandartNews.com

Премиерът Румен Радев вече стяга служебен кабинет. По всичко личи, че вотът на недоверие към кабинета "Кирил Петков" има шансове да стане първият успешен в най-новата ни история и правителството на "Продължаваме промяната" да падне още следващия четвъртък, когато се очаква да е гласуването в зала. Дебатите ще са на извънредно заседание на НС от 11 ч. във вторник.

ВИЖ ОЩЕ: Какво следва - Слави открехна вратата

При явната война в парламента, много малък изглежда шансът с някой от трите мандата да се формира правителство, пък било и то програмно до края на годината, както Предложи Корнелия Нинова.

Най-вероятни изглеждат изборите. Затова държавният глава вече правел сондажи за нов служебен кабинет, съобщават от "Дондуков" 2.

Два варианта за служебен премиер сондирал Радев. Първият е Гълъб Донев - състудент на президента Румен Радев от Военновъздушното училище в Долна Митрополия и бивш социален министър в служебните правителства на Огнян Герджиков и Стефан Янев. Засега той е фаворит.

Вторият вариант бил проф. Даниел Вълчев, бивш образователен министър, сега преподавател по право в СУ. Любопитна подробност е, че през 1992 г. е завършил и Военен колеж на НАТО (NATODefensecollege - CSCEcourse) в Рим. Така че правителство, водено от него ще гарантира евроатлантическата ориентация на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай