Преговорите ГЕРБ-СДС – ПП-ДБ: Рунд пореден!

Президентът Румен Радев все още не е определил датата, на която ще връчи мандата за съставяне на правителство

Преговорите ГЕРБ-СДС – ПП-ДБ: Рунд пореден! | StandartNews.com

Днес е поредният ден на преговори между двете най-големи коалиции в Народното събрание. Вече пет дни ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ преговарят за съставяне на правителство, като всички участници в разговорите пазят мълчание относно напредъка.

От страна на ГЕРБ на масата е сложено споразумение, което да превърне сглобката в коалиция. ПП-ДБ пък предлагат меморандум с механизъм за назначения в регулаторите.

От ГЕРБ-СДС в преговорите участва изцяло дамски екип в състав Мария Габриел, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева, а ПП-ДБ са представени от изцяло мъжки екип в състав Николай Денков и лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов Атанас Атанасов и Асен Василев.

От изхода на преговорите зависи дали ще има правителство с премиер Мария Габриел или ще се стигне до предсрочни парламентарни избори, които да се проведат с вота за евродепутати през юни.

Николай Денков подаде оставка миналия вторник, която бе гласувана от депутатите на следващия ден.

По време на консултациите при президента тази седмица обявената за евентуален премиер Мария Габриел поясни, че имат нужда от още време.

Николай Денков определи себе си за умерен оптимист, а Кирил Петков нарече разговорите "конструктивни".

Президентът Румен Радев все още не е определил датата, на която ще връчи мандата за съставяне на правителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
yabbering
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи
Иво
преди 1 месец

Да внимават да не се е "наиграят" само

Откажи