Пеевски, Борисов и Петков отнемат службите от "Възраждане"

Проектът на решение е внесен от лидерите на евроатлантическото мнозинство

Пеевски, Борисов и Петков отнемат службите от "Възраждане" | StandartNews.com

Управляващото мнозинство отнема председателството на "Възраждане" върху Комисията за контрол над службите за сигурност. Това става ясно от проект на решение за промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, публикуван на интернет страницата на парламента, предават Фокус. 

Проектът на решение е внесен от лидерите на евроатлантическото мнозинство Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Атанас Атанасов. 

През миналата седмица председателят на Народното събрание Росен Желязков обяви, че Николай Дренчев от "Възраждане" ще председателства комисията. Припомняме, че председателството се осъществява на ротационен принцип. 

Пеевски поиска обаче в петък председателството на "Възраждане" да бъде отнето под претекст, че е застрашена за националната сигурност. Той определи третата политическа сила като "проруска партия".  

С проекта на решение лидерите на управляващите политически сили предлагат ротационният принцип да отпадне. Те посочват, че комисията не провеждала редовно своите заседания, не внасяла доклади по отчети и законопроекти, а често била и бойкотирана, според тях умишлено, за да не може да приема решения.

Предлага се Народното събрание да определи със свое решение постоянен председател и членове на комисията.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Марк
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи
Martin Martinov
преди 3 месеца

Да сменят докато могат. На следващите избори Педераската Партия НЯМА да бъде в Народното Събрание. Както и Дъ gi еБъ!

Откажи
рита
преди 3 месеца

Пълзящ преврат . Всичко превземат евроатлантиците , добре че поне има изглед Тръмп да спечели в Америка и .....да си отдъхнеме малко

Откажи