Новият премиер: Почтеност. Ще работим за бизнеса

Мотото на служебния кабинет: Почтеност, прозрачност и професионализъм

Новият премиер: Почтеност. Ще работим за бизнеса | StandartNews.com

Работа, посветена на бизнеса, особено малкия, обеща новият служебен премиер Стефан Янев.

ВИЖ ОЩЕ: Радев към служебните министри: Разкрийте истината

Световната пандемия предизвика икономическа и здравна криза. Само с общи усилия могат да бъдат постигнати реални резултати. В тази връзка ще работя да подадем ръка и да възстановим диалога с българския бизнес, особено с малкия бизнес, каза ген. Янев.

ВИЖ ОЩЕ: Първа снимка на служебния кабинет

Ще работим заедно за гражданите, ще работим в полза на гражданите, заяви той. И подчерта: Не давам празни обещания!

ВИЖ ОЩЕ: Политолог каза посланията на служебния кабинет

Ще настоявам министрите да работят при пълна прозрачност и отчетност, каза още новият премиер. За него най-важен акцент в работата на служебното правителство е отстояването на върховенството на закона. Затова и мотото на нашия екип е: Почтеност, прозрачност и професионализъм, каза ген. Янев.

ВИЖ ОЩЕ: Радев с 8 задачи към служебните министри

Залагам целия си авторитет за това, че ще работя почтено при спазването на върховенството на закона и в интерес на обществото, каза в първата си реч новият служебен премиер, минута, след като той и екипът му бяха представени в Гербова зала на „Дондуков” 2 от президента Румен Радев.

ВИЖ ОЩЕ: Кабинетът Радев: Ревизия, обрат и 2 реверанса

 „Благодаря за доверието. Да бъда служебен министър-председател е висока чест, но и огромна отговорност. Аз съм човек, който не дава напразни обещания, но залагам целия си авторитет, жизнения си опит, градени с години за това, че ще работя почтено при спазването на върховенството на закона и в интерес на обществото. Това ще очаквам и от служебните министри“, заяви Янев.

Той заяви, че ще работят заедно и в полза на гражданите. „Наш основен приоритет е организирането на свободни, честни и демократични избори при стриктно спазване на законовите разпоредби. Очаквам всички институции да работят синхронизирано. Кратък е периодът за работа на служебното правителство. Не мога да се ангажирам, че ще успеем да решим трупаните през годините проблеми“, каза още служебният премиер.  

ЕТО ЦЯЛАТА РЕЧ НА СЛУЖЕБНИЯ ПРЕМИЕР СТЕФАН ЯНЕВ:

Уважаеми господин Президент,

Уважаема госпожо Вицепрезидент,

Уважаеми колеги,

Дами и господа,

Благодаря за доверието. Да бъда служебен министър-председател е висока чест, но и огромна отговорност. Аз съм човек, който не дава празни обещания, но залагам целия си авторитет, жизнения си опит, градени с години, за това, че ще работя почтено при спазване на върховенството на закона и в интерес на обществото.

Това ще очаквам и от назначените от президента служебни министри. Ще работим заедно за гражданите, ще работим в полза на гражданите. Очевидно, както е определила Конституцията, нашият основен приоритет е организирането и провеждането на свободни, честни и демократични избори, при стриктно спазване на законовите разпоредби. В тази връзка очаквам всички институции да работят синхронизирано, да бъдем абсолютно безкомпромисни при всякакви опити за изборни нарушения.

Кратък е периодът за работа на служебното правителство. Не мога да се ангажирам, че в този период ще успеем да решим проблемите, натрупани в годините. Единственото, което мога да кажа е, че ще дам всичко от себе си, както и моите колеги, за да може поне да започне този процес на решаване на проблемите.

Честно и отговорно управление на служебния кабинет може да възстанови поне отчасти загубеното доверие в институциите.

Ще настоявам кабинетът, всичките ми колеги и всички институции да работят при пълна прозрачност и отчетност пред гражданите в техен интерес.

Ще положим необходимите усилия, за да имаме по-ефективна политическа комуникация, което според мен обществото очаква – а именно за по-смислено и адекватно политическо говорене и действие.

Световната пандемия предизвика комбинирана здравна, икономическа и социална криза в цял свят, в което България не е изключение. Единственият начин за справяне с подобни кризи е обединението на нацията.

Само с общи усилия могат да бъдат постигнати реални резултати.

В тази връзка ще работя, за да подадем ръка и да възстановим диалога с българския бизнес, включително по отношение на малкия и средния, които са особено засегнати от КОВИД пандемията. Именно малките и средни фирми и предприятия са основен работодател и осигуряват прехраната на хиляди български семейства. Отдавам заслужена благодарност на всички в здравния сектор, които вече повече от година полагат интензивни грижи за овладяване на кризата и в помощ на българските пациенти. Заедно със здравната гилдия искам да благодаря и на българските учители, защото здравето и образованието са основните ценности на едно развито общество.

Уважаеми господин Президент,

Уважаема госпожо Вицепрезидент,

Дами и господа,

Като най-важен акцент поставям отстояването на върховенството на закона. С моите колеги се обединяваме около мотото, което ще предложим да бъде мото на нашия кабинет, а именно: "Почтеност, прозрачност и професионализъм.". Ще работим почтено при спазване на законите, в интерес на българските граждани, за нашата България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай