На кафе при Радев! Совалки за кабинета

Продължават консултациите на президента

На кафе при Радев! Совалки за кабинета | StandartNews.com

Маратон от срещи на кафе при президента Румен Радев ще има днес. След разговорите с ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в четвъртък, държавният глава ще проведе консултации и с останалите парламентарните групи в 49-ото Народно събрание.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов влезе при Радев, посочи най-силното правителство /Видео/

Радев ще разговаря последователно с представители на „Възраждане", ДПС, „БСП за България“ и „Има такъв народ“.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов каза ще се кандидатира ли за премиер

Първи още в 9:30 часа са хората на Костадин Костадинов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че на срещата с президента вчера не са си казали нищо различно. „Обсъдихме бюджета, проблемите в него, това, че миналата година са харчили от ПВУ и сега отнякъде тези пари трябва да се върнат. Предизборното говорене свърши“, каза Борисов и добави, че няма да е номинацията за премиер.

ВИЖ ОЩЕ: Радев изпита ПП-ДБ с въпроси за законодателната им програма

„Бил съм три пъти, три за щастие. Най-доброто за България е коалиция между двете големи партии. Има и други варианти, но те са по-неработещи и по-слаби. Няма да има друг вариант, докато не се изчерпят всички възможности за коалиция между двете големи партии“, каза още лидерът на ГЕРБ.

ВИЖ ОЩЕ: ПП-ДБ чакат втория мандат, ще предложат правителство

ПП-ДБ подчертаха при президента, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ с първия мандат. Кирил Петков добави като приоритети разследването на главния прокурор в България, антикорупционната комисия, Шенген. Според него би било срам да бъдем разделени от Румъния и да бъдем сложени като втора категория европейци. Петков отбеляза като приоритет и Еврозоната и за да бъде нашата банкова система наистина стабилна, трябва да го направим.

"Националният съвет на ПП-ДБ каза ясно, че не можем да подкрепим първи мандат на ГЕРБ, но сме готови да направим правителство с втория мандат", категоричен бе Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай