Борисов каза ще се кандидатира ли за премиер

Предизборното говорене свърши, заяви лидерът на ГЕРБ

Борисов каза ще се кандидатира ли за премиер | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ заяви след срещата при президента Радев, че той няма да е кандидатът на партията за премиер след получаването на първия мандат. Имат два варианта за кандидат-министър-председател - експертни и политически.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов влезе при Радев, посочи най-силното правителство /Видео/

"Омразата в Народното събрание, която шества към момента, няма да доведе до никъде. Затова призовавам към още търпение и внимание. Без да се направи бюджет, а вече Нинова внесе проектобюджет и отварянето на бюджета е много голям риск за държавата, тази грешка, която направихме миналата година, не трябва да се прави тази година. Но ако се направи и тази, ще има много много тежки последствия юни месец", каза Борисов, предаде БНТ.

"В момента най-доброто за България е коалиция между двете най-големи парламентарно представени сили", заяви още лидерът на ГЕРБ. Борисов допълни, че има и други варианти за съставяне на правителство, но те са по-нетрайни, по-нестабилни, по-кратковременни.

ВИЖ ОЩЕ: Голяма новина от Радев за консултациите

"Предизборното говорене свърши. Сега, на който му е мила държавата, трябва да направи компромиси. Това е извода от разговора с президента, който прекрасно разбира, че Шенген, еврозоната и ПВУ няма как да станат без редовно правителство, защото времевия срок надвишава с няколко месеца и сме изправени пред въпроса кой закон да е първи. Затова има още няколко дни. Призовавам за здрав разум. ", заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов след консултациите при президента Румен Радев.

Борисов обяви, че през изминалите дни е разговарял с Кирил Петков и Асен Василев, но "не сме се разбрали за нищо, както те казват - step by step".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай