Махат ли Паметника на Съветската армия? Районен кмет каза кога

Паметникът на Съветската армия ще бъде преместен от Княжеската градина

Махат ли Паметника на Съветската армия? Районен кмет каза кога | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков потвърди в интервю за БНТ, че Паметникът на Съветската армия ще бъде преместен от Княжеската градина, но зависи от областния управител кога ще стане това.

"Има много граждани и наши симпатизанти, които ги интересува този въпрос. Всичко, което зависи от нас, сме го свършили. Аз издадох предписания. Новият областен управител започна да предприема конкретни стъпки", описа ситуацията Трайков.

Той беше преизбран за кмет на "Средец" още на първи тур, а сега коментира, че ситуацията в района е коренно различна, което наистина му дава надежда.

"Като погледна назад през последните години се удивлявам от това, което успахме да свършим - и благодарение на моите усилия, и с добронамереното съдействие на хората от всякакви позиции и партии в Столична община", каза Трайчо Трайков.

Районните кметове трябва да имат повече правомощия и отговорности, вярва той.

"Едното е ремонтите на знакови обекти, второто е въпросите, свързани със сметосъбирането и почистването. Ние получаваме жалбите, но после трябва да се молим на други хора да свършат същата работа", подчерта районният управник.

Като най-голямо предизвикателство пред новите кметове в София посочи подписването на договори с едни и същи фирми, които строят, ремонтират и почистват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай