Кошлуков с остър отговор към Минеков

Програмата на БНТ не е прекъсвана, пише шефът на телевизията

Кошлуков с остър отговор към Минеков | StandartNews.com

Остър отговор даде шефът на БНТ Емил Кошлуков на културния министър проф. Велислав Минеков, който му поиска обяснение за спряната програма на националната телевизия, за да се излъчи политически брифинг на ГЕРБ. 

ВИЖ ОЩЕ: Минеков вдигна мерника на БНТ. Заговори за оставки

Кошлуков внесе официално в Министерството на културата отговорите си до служебния министър Велислав Минеков. Миналата седмица министърът изпрати писмо до БНТ и СЕМ, в което поиска обяснение защо в предаването "Денят започва с Георги Любенов" е направено пряко включване от пресконференция на ГЕРБ по повод скандала с подслушванията.

ВИЖ ОЩЕ: Минеков с драстични промени в министерство на културата

Ето и отговора на Емил Кошлуков:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНЕКОВ,

В отговор на Вашия интерес към работата на БНТ, изпращам следната информация. Отговорите са подредени според Вашата номерация на въпросите.

1. Програмата на БНТ не е прекъсвана.

2. Без съмнение БНТ спазва ЗРТ (Закон за радиото и телевизията). В работата си актуалните ни предавания се ръководят от принципите за предоставяне на навременна, достоверна, значима и отразяваща различни гледни точки информация.

3. Припомням Ви, че програмата на БНТ не е прекъсвана. Решенията за отразяване на политически събития се взимат от съответните редакционни екипи. Съгласно ЗРТ нито УС на БНТ, нито който и да е друг, включително и министър на културата, имат право на намеса в тяхната работа.

4. Отново Ви припомням, че програмата на БНТ не е прекъсвана.

5. Визираното от Вас право на обръщение е изрично дефинирано в ЗРТ. БНТ не е предоставяла това право на политическа партия.

6. Отново Ви припомням, че решенията на редакционните екипи са независими и нито УС на БНТ, нито министърът на културата имат право да са намесват в тях.

Въпросите на проф. Велислав Минеков към СЕМ и БНТ може да видите тук:

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай