Минеков вдигна мерника на БНТ. Заговори за оставки

Натрупват се системни нарушения, каза министърът на културата

Минеков вдигна мерника на БНТ. Заговори за оставки | StandartNews.com

Културният министър проф. Велислав Минеков вдигна мерника на БНТ и заяви, че скоро може да поиска оставката на генералния директор Емил Кошлуков.

ВИЖ ОЩЕ: Минеков:Спецотряд ще охранява Чудесата на България

„Струва ми се, че се натрупват явления, които могат да ме предизвикат да поискам оставката на Емил Кошлуков“, заяви служебният министър на културата пред журналисти.

ВИЖ ОЩЕ: Минеков: Ставам политически рекетьор за култура

По думите му получил много обаждания с въпрос защо се прекъсва редовната програма на Българската национална телевизия, за да се излъчва брифинг на политическа партия. Последният такъв случай беше от уикенда и се отнасяше до изявление от централата на ГЕРБ.

"Получих множество обаждания и питания как е възможно това явление - брифинг на политическа партия да бъде използван, за да се прекъснят предаванията на три телевизии, които са с най-висока гледаемост. БНТ и БНР са част от системата за национална сигурност. Много добре е описано кога могат да се получи прекъсване - в случай на изключителни обстоятелства предаванията могат да бъдат прекъсвани. Този брифинг определяте ли го като нещо по-важно от заплаха за националната сигурност и можем ли да сравним неговата значимост със земетресение", попита той.

„Този брифинг определяте ли го като нещо по-важно от заплаха за националната сигурност и можем ли да сравним неговата значимост със земетресение?“, попита министърът.

"Както ви е известно тези нарушения започват да стават систематични", подчерта още Минеков и даде пример с прекъсването на предаването по БНР на Силвия Великова. Велислав Минеков добави, че ще настоява за отговор."Струва ми се, че се натрупват явления, които могат да ме предизвикат да поискам оставката на Кошлуков", каза още той.

Служебният министър на културата заяви, че ще се работи и по Закона за авторските права заедно със Закона за радиото и телевизията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай